Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2006 08:53 - Расизъм спрямо избирателите на ДПС
Автор: pustiniak Категория: Политика   
Прочетен: 942 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За двойните стандарти много е изписано и изприказвано. Отричат се, осъжда се проявата им и все пак ги има.
Но дали хората си дават сметка за значението на двойните стандарти. Имам предвид, дали прилагането на двойни стандарти понякога не е игра с огъня?
Същите неща, които искат сега македонците (справка новината за митинга в Скопие, насочен против България), преди са ги искали и турците тук. Само че турците са ги получили, което е огромна грешка.

И нищо чудно македонците да кажат скоро в прав текст - вие прилагате двойни стандарти спрямо турците и нас!

Държавата ни през 1983-1984 год. се опитва да уеднакви "българските граждани". Сменят се имената на българските граждани с турски имена, или да го кажем с небългарски имена и се готвим да имаме единна българска нация. Всички да сме българи.
Очевидно нещо се е объркало. Последствията и досега ги теглим. Атентатите на гара Буново, Доган и кликата му, това са все следствия от този провалил се ход.
Исканията на т.н. "македонци" са още едно следствие, макар и непряко, от провала, наречен Възродителен процес.
Една част от хората в България, дори се затруднявам как да ги нарека - турци ли, хора с турско самосъзнание ли, моля поправете ме, имат права, каквито в редица случаи българите нямат.
Неплащането на ток, вода, данъци е само една част от тях. Да има новини на турски език е друг прецедент. За мен най-значимата привилегия е да могат да те обвинят в расизъм, например, когато искаш да спреш хора от Анадола да избират кой да те представлява (в Европа).
Обвинението в расизъм, ксенофобия и т.н. е страшно обвинение. Когато някой го нарекат крадец и лъжец, общо взето никой не се впечатлява; такива си ги имаме със стотици хиляди. Но другото обвинение е страшно.

Ще забраните ли, казва от трибуната на Парламента един депесар на хората в САЩ и Норвегия да гласуват, както искате да забраните на хората в Турция да гласуват?

Е, ще забраним ли? Не, няма да забраним, гласува Народното Събрание.

Аз обаче казвам, че трябва да го забраним. Когато не живееш тук, не трябва да можеш да определяш съдбините на хората тук, сиреч да гласуваш. Ти си се отрекъл от Родината си. Избягал си. Развел си се. Баста.

Ако се върнем на расизма, това е голямо обвинение. Явно избирателите на ДПС са отделна раса, така излиза.

На същата струна сега играят и македонците. Казват, че им потъпкваме правата, гаврим се с тях. Държавата мълчи.
Какво следва ли? Следва ДПСМ - Движение за права и свободи на македонците. И всичко отначало, както вече сме го видели. Дали ще допуснем да се случи?


Тагове:   ДПС,   расизъм,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Расизъм в България няма!
17.12.2006 21:01
За да има расизъм в едно общество или страна, трябва да има повече от една раса. Като не смятаме китайците и виетнамците, които са малко, у нас няма повече от 1 раса. Употребата на думата е безпочвена. Така обаче обвиненията изглеждат по - тежки, каквато е и целта. Тъй като у нас няма държавни институции, които да осъществяват защита на националните и държавни интереси, никой не е подведен под отговорност за клевета. Дори не е разобличен и порицан публично. Ако има в България дискриминация, тя е срещу българите и се упражнява от българските власти, държавни органи и институции и от чужди компании. Кога българите ше си създадат организации, които да защитават техните интереси? Ние се превърнахме в чужденци в собстваната си страна. И ако спим и по - нататък, чакат ни още по - тежки времена на ново робство, от което никой няма да ни отърве!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pustiniak
Категория: Политика
Прочетен: 40981
Постинги: 13
Коментари: 71
Гласове: 33
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930